X

Uw eigen

werknemer als

Ergocoach

lees verder
Slide background

Informatie over de cursus Ergocoach

De cursus Ergocoach richt zich op een interne medewerker van uw organisatie. Deze persoon is, naast zijn dagelijkse taken, getraind in het bewaken van de ergonomie op de werkplek. Het voordeel hiervan is dat een ergocoach de medewerkers goed kent, weet wat er speelt en daardoor bij de training geleerde passende maatregelen kan treffen. Een ergocoach kan na de training tips geven voor een goede zithouding achter het bureau of het bespreekbaar maken van de werkbelasting, zodat deze kan worden verminderd.

Een zeurend gevoel in de onderrug, hoofdpijn of een muisarm? Een verkeerde lichaamshouding of verkeerde bewegingen tijdens het werk kunnen deze ongemakken veroorzaken. Het kan zelfs ziekteverzuim of arbeidsongeschiktheid tot gevolg hebben. Om langdurige onjuiste fysieke belasting tegen te gaan, kan de cursus Ergocoach uitkomst bieden. 

 

Wat wordt behandeld tijdens de training ergocoach?

JIL Ergonomics geeft een tweedaagse cursus Ergocoach die zowel incompany als op een externe locatie kan worden gevolgd. De training wordt specifiek op de benodigde kennis van een ergocoach binnen uw bedrijf of instelling afgestemd. Onderstaande punten staan centraal tijdens de training:

- De werknemer krijgt inzicht in veelvoorkomende klachten binnen het bedrijf;
de werknemer krijgt kennis over de vijf W’s (werktaken, werktijden, werkwijze, werkdruk en werkplek);
de werknemer krijgt relevante kennis over de anatomie en fysiologie van het lichaam;
de werknemer krijgt inzicht in belasting en belastbaarheid;
de werknemer krijgt voldoende kennis over Arbowetgeving;
de werknemer leert de werkplek aan te passen; 
de werknemer krijgt kennis over verschillende houdingen en bewegingen;
de werknemer krijgt kennis over ergonomische hulpmiddelen;
de werknemer leert verschillende coachingsvaardigheden. 

Na het afronden van de cursus Ergocoach ontvangt iedere deelnemer een certificaat en krijgen alle deelnemers een naslagwerk waarin ze de stof nog eens terug kunnen lezen. Hierna zijn zij als ergocoach in staat om knelpunten op de werkvloer snel waar te nemen en maatregelen te treffen. Deelname aan de cursus is mogelijk vanaf €495,- per persoon excl. BTW.  

Interesse om werknemers uit uw bedrijf of organisatie deel te laten nemen aan de Cursus Ergocoach? Of meer weten over het leerprogramma?

Neem contact op

Privacy & Cookies