X

JIL oefentherapie

lees verder
Slide background

.

Oefentherapie

Oefentherapie is een paramedische behandelmethode die gericht is op het behandelen en voorkomen van lichamelijke klachten. Klachten die ontstaan door een verkeerde houding of manier van bewegen tijdens dagelijkse werkzaamheden, zoals lage rugklachten, KANS (voorheen RSI), hoofdpijn en spanningsklachten kunnen door oefentherapie weer verholpen worden. De meeste van deze klachten zijn arbeidsgerelateerd en kunnen leiden tot een hoog ziekteverzuim. Bedrijfsoefentherapie maakt dan ook deel uit van de dienstverlening van JIL Ergonomics.

 

Oefentherapeut op de werkvloer?

Preventie staat bij ons altijd voorop. Wanneer nodig, worden er door de oefentherapeut hulpmiddelen geadviseerd, zoals een aangepaste muis. Wij begeleiden ook medewerkers na een periode van ziekte, arbeidsongeschiktheid of zwangerschap. Dankzij een oefentherapeut kunnen zij snel en op een gezonde manier weer aan het werk gaan. Behalve oefentherapie die gericht is op de arbeidsomstandigheden behoort ook sportoefentherapie tot de mogelijkheden.

 

Oefentherapie in de zorg

Uit onderzoek is gebleken dat een op de vijf zorgverleners lichamelijke pijn voelt na een werkdag. Technische ergonomische hulpmiddelen zijn van belang om onder andere de rugbelasting van zorgwerknemers te verminderen. JIL Ergonomics geeft voorlichting over fysieke klachten in de zorg, kan een werkplekonderzoek uitvoeren en werkplekadvies geven.

Privacy & Cookies