X

Oefentherapie voor zwangere

Oefentherapie is een paramedische behandelmethode die gericht is op het behandelen en voorkomen van lichamelijke klachten. Met name tijdens de zwangerschap is de kans op het krijgen van lichamelijke klachten erg groot. Het lichaam verandert in korte tijd en dat vraagt aanpassingen van de houding en het beweeggedrag. Oefentherapie biedt begeleiding in dit proces. 

 

Oefentherapeut nodig?

Preventie staat bij JIL Ergonomics voorop. Heb je lichamelijk zwaar werk of ervaar je al lichamelijke klachten dan kunnen de therapeuten van Jil ergonomics je hierbij helpen.  Door middel van het geven van specifieke houding- en beweegadviezen en op maat gemaakte oefeningen zorgen wij ervoor dat jij zo lang mogelijk zonder klachten kunt functioneren, zowel op het werk als in je dagelijkse leven thuis. 

 

Individuele therapie 

Deze therapie kan zowel thuis als op het werk worden gegeven afhankelijk van de klachten.  Tijdens de therapie wordt ingegaan op jouw specifieke klachten, houding en beweeggedrag tijdens je werkzaamheden en leer je speciaal op maat gemaakte oefeningen om zo fit mogelijk te blijven. 

 

Groepstherapie

Dit bestaat uit 4 avonden voor de bevalling en 1 avond na de bevalling. Op de cursusavonden voor de bevalling wordt ingegaan op: 

- de veranderingen van het lichaam en daarmee de houding;  

- ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen;  

- bekkenbodem-/ buikspieren;  

- slaapproblemen tijdens de zwangerschap.

 

Op de cursusavond na de bevalling wordt ingegaan op: 

- Til- en draagtechnieken; 

- Spierversterkende oefeningen, wat mag wel en wat mag niet. 

 

Privacy & Cookies