X

JIL oefentherapie

lees verder
Slide background

Oefentherapie

Oefentherapie is een paramedische behandelmethode die gericht is op het behandelen en voorkomen van lichamelijke klachten. Klachten die ontstaan door een verkeerde houding of manier van bewegen tijdens dagelijkse werkzaamheden, zoals lage rugklachten, KANS (voorheen RSI), hoofdpijn en spanningsklachten. De meeste van deze klachten zijn arbeidsgerelateerd en kunnen leiden tot een hoog ziekteverzuim. Bedrijfsoefentherapie maakt dan ook deel uit van de dienstverlening van JIL Ergonomics.

Oefentherapeut nodig?

Preventie staat bij JIL Ergonomics voorop. Wanneer nodig, worden er hulpmiddelen geadviseerd, zoals een aangepaste muis. JIL Ergonomics begeleidt ook werknemers na een periode van ziekte, arbeidsongeschiktheid of zwangerschap. Dankzij oefentherapie kunnen zij snel en op een gezonde manier weer aan het werk gaan. Ook sportoefentherapie behoort tot de mogelijkheden.

Oefentherapie in de zorg

Uit onderzoek is gebleken dat een op de vijf zorgverleners lichamelijke pijn voelt na een werkdag. Technische ergonomische hulpmiddelen zijn van belang om onder andere de rugbelasting van zorgwerknemers te verminderen. JIL Ergonomics geeft voorlichting over fysieke klachten in de zorg, kan een werkplekonderzoek uitvoeren en werkplekadvies geven.

 

Privacy & Cookies