X

Juiste

tiltechnieken

zijn cruciaal

lees verder
Slide background

Tilcursus voorkomt rugklachten bij medewerkers

Tijdens een tilcursus wordt advies gegeven over het optillen en dragen van zware objecten. Het voortdurend tillen en dragen van zware voorwerpen kan ernstige rugklachten veroorzaken. Daarnaast kan het zorgen voor beschadigingen in bindweefselbanden en rugspieren. Desondanks zijn er veel medewerkers die voor hun beroep zwaar moeten tillen en voor deze branches is een tiltraining zeer aan te raden. Met name voor vrachtwagenchauffeurs, magazijnmedewerkers, mensen in de bouwsector en zorgmedewerkers vormen rugklachten een groot risico. Zij hebben van een cursus tillen veel profijt. Een tilcursus kan deze mensen een hoop ellende besparen, doordat hierbij de juiste tiltechnieken worden toegelicht. 

 

Wat wordt behandeld tijdens de tiltraining? 

De oefentherapeuten van JIL Ergonomics kunnen een tiltraining op maat verzorgen voor ieder bedrijf. Binnen iedere branche en functie is er namelijk sprake van specifieke belasting voor het lichaam. Wat leren uw medewerkers tijdens de cursus tillen?

- Het aannemen van een goede werkhouding tijdens het lopen, staan, zitten en andere werkzaamheden;
- de basisprincipes van goed tillen en dragen;
- oefenen van tiltechnieken in de praktijk;
- belangrijke aandachtspunten bij tillen en dragen.

Moeten binnen uw bedrijf ook zware dingen getild worden en wilt u dat uw medewerkers dat op een zo verantwoord mogelijke manier doen, neem dan contact op voor meer informatie over de tilcursus. 


Neem contact op

Privacy & Cookies